fengshui ja chi
Fengshui perusteet

Chi energiavirtojen kulku

Chi energiavirtojen kulku on fengshuin perusta ja mennään suoraan asiaan. Tarkastele alla olevaa kuvaa, huomaatko miten energiavirrat kulkevat asunnon ja huoneiden läpi?

falckhouse-chi
siniset viivat edustavat chin virtausta ulko-ovelta asuntoon ja harmaat viivat edustavat chi-virtausta joka tulee ottaa huomioon.

Virtaava energia

Chi on virtaavaa energiaa ja se liikkuu ja liike on luonteenomaista kaikelle energialle. Parhaiten huomaamme energiavirtaukset tuulessa, ehkä tunnemme huoneessa jonkin alueen paremmaksi itsellemme, tunnemme virkistäytyvämme istuessamme jollain alueella ja jokin alue huoneessa voi saada sinut tuntemaan levottomuutta ja tuntemaan olosi rauhattomaksi. Chi energia ei kulje suoraan ovista ja ikkunoista sisään-ulos, vaan jää kiertämään huoneeseen pienestäkin esteestä ja niin sen kuuluukin mennä. Mikäli huoneessa on ikkuna ja ovi täysin vastakkaisilla puolilla, chi energiavirta kulkee suoraan sisään ja ulos jäämättä huoneeseen. Energian tulee siis kiertää huoneessa ja poistua ja tämä virtaus on loputon..

Kotisi haasteelliset kohdat löydät helposti ymmärtämällä chi-virtaukset. Kuvittele chi mielessäsi tuuleksi joka puhaltaa kodissasi. Kuvittele kuinka se kiertää huonekalut ja nurkkauksia jokaisessa huoneessa ja huoneesta toiseen, huomaa miten jokin kohta kodissasi häiritsee virtausta. Tämä kohta jossa kuvittelemasi tuuli häiriintyy tai jopa pysähtyy, on se kohta joka vaatii sinun huomiotasi ensimmäiseksi. Sillä chin on kierrettävä esteettömästi ympäri kotiasi. Tämä alue kaipaa ehkä siivousta vanhoista roinista, ehkä siellä on rikkinäisiä tavaroita tai kohta on muuten tunkkainen.

On tärkeää tasapainottaa kodin energiavirrat, sillä kodin chi on itsemme/kehomme chin lähde ja varanto ja vaikuttaa voimakkaasti itsemme chi-virtauksiin.

Chin lajit

  • Luonnon Chi: Luonnon, kasvien ja eläinten energia
  • Taivaan Chi: Taivaan ja taivaankappaleiden energia
  • Kehon Chi Ihmisen sisäinen energia
  • Talon Chi: Talossa kiertävä energia
  • Yhteiskunnan Chi: Kansan energia

Chillä on aina sisääntulo ja uloskäynti

chin virtaukset
Ikkuna ja ovi toisiaan vastapäätä

Ikkunan ollessa täysin ovea vastapäätä, sisään kulkeva chi virtaus kulkee suoraan huoneen halki toiselta puolelta ulos. Chi-virtauksen kohdalla oleskeleva ihminen voi tuntea itsensä levottomaksi ja virtauksen ulkopuolella oleskelevat ihmiset voivat tuntea ikävystymistä ja tyhjyyttä. Saadakseen chi-virtauksen pyörimään huoneessa tulisi ikkuna peittää osittain siten että chin virtaus ei kulkisi suoraan ikkunasta ulos tai ainakin hidastuisi matkalla. Esimerkiksi valoverhot peittäen koko ikkunan hidastavat virtauksen kulkua, mutta päästävät kuitenkin valoa huoneeseen tai oviaukkoon voisi sijoittaa oviverhon tai pitää ovi jatkuvasti kiinni.

kolme kulkuaukkoa
kolme kulkuaukkoa

Kolme kulkuaukkoa antaa chi-virtaukselle varaa valita sisään-ja uloskäynti. Yhdessä ne vaikuttavat chin virtauksen kulkuun ja voimakkuuteen. Tällaisen huoneen kaikkein suotuisin paikka on nurkkaus, vaikka energiavirtaukset ovat tällaisessa huoneessa erinomaiset.

Energiavirtauksen suoraa linjaa tulee välttää asettamalla esteitä chi-virralle mahdollisuuksien mukaan.

Kuvassa chi energiavirta kulkee suoraan ulos vastapäisestä ovesta.

Esimerkiksi jos ulko-ovesi on vastapäätä takaovea, taloon tuleva energia poistuu suoraan takaovesta jäämättä kiertämään ja luomaan energiaa asuntoosi. Ongelma voi ratkaista rakentamalla seinän tai sijoittamalla korkea hylly huoneeseen siten että chi-virtauksen suunta muuttuu.

Kuvassa on rakennettu seinä ulko-oven lähelle. Rakennettuun tilaan muodostui pieni eteistila ja chi-energiavirta ei enää pääse kulkemaan suoraan vastapäätä olevasta takaovesta ulos.

Chi kiertää kodissasi ja kaikissa huoneissa ja tämän energian tulisi saada kiertää esteettömästi tilassa ennen poistumista. Huomaat kodissasi Chi energiavirtojen esteet esimerkiksi siitä että pöly kerääntyy herkästi johonkin kohtaan helpommin kuin toiselle alueelle. Tätä pölyistä aluetta tulisi tutkia tarkemmin, onko siellä jotain joka pysäyttää Chi-virtauksen ja korjata havaitut ongelmat. Alueella voi sijaita turhaa tavaraa tai jokin esine tai kaluste voi olla rikki. Siivoamalla roina pois tai korjaamalla rikkinäisen esineen huoneen energiavirtaus toimii taas moitteettomasti. Mikäli tällä ongelma-alueella ei ole mitään ulkoista estettä chin virtauksen esteenä tai aluetta ei voi muuttaa mitenkään, alueelle voi ripustaa tuulikellon joka tehokkaasti saa energiavirran pyörimään tasaisesti huoneessa. Kristallia tällaiseen kohtaa ei saa laittaa, sillä kristalli voimistaa aluetta.

Haluatko jotain uutta elämääsi?

Chi energiavirtojen kulku vaikuttaa myös meidän omaan itseemme eli  Egoon. Virtaamisen lain mukaan jos jokin on jo täynnä, siihen ei voi laittaa mitään uutta. Jos keräämme ja hamstraamme tavaraa, mitään uutta ei mahdu elämäämme, sillä virtaus ei voi tuoda mitään enää täyttyneeseen tilaan. Raivaamalla tilasta pois tavaroita on meidän valintamme, täytämmekö tilan uudelleen tavaralla vai annammeko onnelle ja runsaudelle tai jollekin vielä paremmalle mahdollisuuden täyttää elämäämme. Sama koskee ajatusmallejamme, jos ajattelemme kokoajan samoja ajatuksia, elämme kokoajan samalla lailla kuin ennenkin. Muuttamalla ajatuksiamme suuntaa, saamme elämäämme uusia asioita.

Chi energiavirta on fengshuin perusta ja koskee monia osa-alueita, joista tulen kertomaan lisää myöhemmin. Yhteen artikkeliin ei vain saa kaikkea tärkeää ja oleellista kaikilta alueilta. Tai saisi mutta artikkelista tulisi valovuosien mittainen 🙂 Heräsikö sinulla lisää kysyttävää? kommentoi, niin vastaan mielelläni. Perustin myös Facebook-ryhmän Fengshui- vinkkejä ja ideoita Ryhmän tarkoituksena on että jokainen voi kysyä omia kysymyksiä ja kertoa omista ratkaisuistaan ja vinkeistään ja jokainen voi vastata mihin tahansa julkaisuun. Julkaisen siellä myös silloin tällöin joitain kuvia, joissa mielestäni fengshuit ei ole kohdillaan ja päinvastoin. Olet enemmän kuin tervetullut ryhmään. Kiitos!

 

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää