Fengshui ja kello
Eteinen Fengshui perusteet Keittiö Kylpyhuone Lasten huoneet Makuuhuone Olohuone Työhuone

Fengshui ja kellot

Joka vuosi, keväällä ja syksyllä, kiinnitämme huomiomme kelloihin siirtyessämme ajassamme eteenpäin tai taaksepäin. Kello on tärkeä osa kotiamme, se ei vain osoita aikaa vaan on myös koristaa kotiamme.

Fengshuin mukaan kellon viisareiden pyöriminen tehostaa ja raikastaa kotisi ilmaenergiaa ja kellon tikitys tekee perhe-elämästäsi säännöllisempää ja rytmikkäämpää. Kelloa voidaan myös käyttää kotisi negatiivisen energian poistoon oikealla sijoittelulla. Kello täydentää huoneen energiakenttää ja lisää positiivista ja negatiivista energiaa sen mukaan miten kello on sijoitettu.

Fengshui-opin mukaan sinun on itse hankittava kotisi kellot eikä kelloa koskaan saa antaa lahjaksi. Kello lahjana antaa saajalle epäonnea ja antaa huonoja psykologia vihjeitä. Tässä artikkelissa kerron miten fengshui vaikuttaa kellon sijoitukseen.

Kellot tulee sijoittaa huoneisiin joita käytetään paljon, huoneisiin jossa on paljon energiaa ja liikettä. Fengshui suosittelee käyttämään neliön muotoisia analogisia viisarikelloja asuin tiloissa ja toimistotiloissa. Neliö muotona on vakaa ja symboloi sisäistä rauhaa. Kellon muodolla ei ole niin suurta merkitystä kuin kellon sijoittamisella. Sijoittamalla liian suuren kellon huoneeseen, aika saa liian suuren määräysvallan huoneessa. Kerron tässä artikkelissa lisää kellojen muodoista ja materiaaleista ja niiden merkityksestä tarkemmin, mutta aivan ensimmäiseksi tarkista että kaikki kotisi kellot toimivat, näyttävät oikeaa aikaa ja ovat kaikilta osiltaan ehjiä.

Mille korkeudelle kellot tulisi sijoittaa

Kelloa ei tule sijoittaa liian korkealle eikä liian alas. Paras ripustuskorkeus on asukkaiden silmien tasolla tai hieman sen alapuolella. Jos asunnossa asuu monen pituista ihmistä, niin kellon ripustamiskorkeus valitaan sen mukaan kuka kyseistä huonetta eniten käyttää. Esim. olohuoneen kello voi olla pisimmän henkilön mukaan ja keittiön kello taas perheen äidin mukaan, jos äiti laittaa ruokaa eniten. Lastenhuoneen kello sijoitetaan lasten pituuden mukaan. Kelloa ei saa sijoittaa ulko-oven yläpuolelle. Kello ei myöskään saa sijoittaa ikkunan yläpuolelle.

Kuva:  PIRO4D Pixabaystä

Kellon sijoittaminen ja ilmansuunnat

Kello tulee sijoittaa aina suotuisaan suuntaan, jotta se estää ja ottaa pois huonot energiat. Jos asetamme kellon epäsuotuisaan suuntaan, kello ei voi auttaa meitä luomaan positiivista fengshui energiaa, ja se voi tuoda meille ongelmia.

Älä koskaan sijoita kelloa siten että se näyttää ovelle vaan aina ikkunaan päin.

Kellon sijoittaminen oikealle seinälle katsotaan siten mihin suuntaan kello näyttää. Kelloa ei tule sijoittaa keskelle huonetta, koska se aiheuttaa huonovointisuutta huoneeseen tulijalle.

Pohjoinen: Kyllä! Pohjoisseinälle sijoitetut kellot kuvastavat vaurautta ja menestystä. Pohjoisseinälle asetettavan kellon tulee olla punainen, violetti tai oranssi, koska suunta kuuluu tulelle.

Koillinen: Kyllä! Koillisseinälle sijoitettuna kello tuo hyvää terveyttä talon asukkaille. Suunnan elementti on maa. Keltainen kello sopii tälle seinälle

Itä: EI! Kelloa ei missään tilanteissa tule sijoittaa itäseinälle. Kellon suuntana on tuolloin länsi ja se on Fengshuissa epäsuotuisa suunta ja tuo perheellesi vastoinkäymisiä.

Etelä: EI! Kello osoittaa pohjoiseen ja Pohjoisen suunta on pidettävä stabiilina.

Lounas: Ruskea kello sopii lounaaseen, vältä kuitenkin puisia kelloja.

Kaakko ja Länsi: Kyllä! Kellon sijoittaminen tälle seinälle saa suotuisat energia liikkeelle ja olohuoneesi vasen puoli erittäin hyvä paikka sijoittaa kello. Kellon tulee olla vihreä tai syaani ja neliön muotoinen, koska suunta kuuluu puulle.

Luode: Kellon suunta kaakko; Luode seinälle ripustetun kellon tulee olla valkoinen tai kullanvärinen ja pyöreä.

Kuva foto-retusz Pixabaystä

Kello ja huoneet

Fengshuissa suositellaan että kodissa on yksi pääkello ja mahdollisesti tarpeen mukaan muita kelloja.

Eteinen: Kelloa ei tule sijoittaa sisäänkäynnille tai siten että tullessasi näet kellon, joka on toisessa huoneessa. Kellon näkeminen sisälle tullessa saa aikaan sen tunteen ettei sinulla ja vieraillasi ole aikaa vierailla luonasi ja he haluavat poistua nopeasti luotasi. Kelloa ei myöskään saa sijoittaa oven yläpuolelle, koska sen sanotaan aiheuttavan huonoa ulkonäköä. Toimistoissa kello sisäänkäynnillä saattaa aiheuttaa asiakkaitten ärsyyntymistä.

Makuuhuone: Makuuhuoneen tulee olla rauhallinen ja siksi makuuhuoneeseen ei tule sijoittaa muuta kelloa kuin yksi herätyskello ja senkin tulisi olla sellainen mikä ei tikitä. Kellon tikitys häiritsee unta. Kello sijoitetaan yöpöydälle siten ettei sitä näe nukkuessa. Makuuhuoneeseen ei myöskään suositella digitaalista kelloa, sillä sen voimakkaat valot häiritsevät unta. Paras vaihtoehto on puhelin, jossa on herätystoiminto. Älä kuitenkaan selaile puhelinta ennen nukkumaanmenoa vaan aseta se vuoteeseen mennessäsi yöpöydällesi tai paikkaan sängyn läheisyydessä, josta voit helposti sammuttaa herätyksen. Puhelimen herätys herättää vaikka puhelin olisi äänettömänä ja joissakin puhelinmalleissa herätys lähtee päälle puhelimen ollessa suljettuna. Usein molemmat puolisot tarvitsevat omat herätyksensä eri aikaan ja silloin oman puhelimen paikka on sinun lähelläsi ja puolison puhelin hänen lähellään. Jos on mahdollista käyttää vain yhtä puhelinta tai herätyskelloa, niin se olisi paras ratkaisu. Mikäli kuitenkin laitatte kellon makuuhuoneeseen, sen oikea paikka EI ole sängynpäädyn päällä eikä sängyn jalkopään puolella.

Olohuone: Olohuoneeseen voi asettaa montakin kelloa, muista kuitenkin ettet laita itäseinälle yhtään kelloa etkä sijoita kello oven suuntaan. Olohuoneen kellomalleja on valtava määrä. Olohuoneen kelloa valittaessa kannattaa huomioida huoneen ja asunnon sisustustyyli, värit ja mieltymykset ja valita sopiva kello sen mukaan. Heilurikello on paras vaihtoehto olohuoneen kelloksi. Älä kuitenkaan ripusta kelloa sohvasi yläpuolelle.

Keittiö: Keittiössä kello on erittäin tarpeellinen ruoanlaiton aikana. Valitse keittiöön kello joka sopii keittiön sisustukseen ja on selkeä ja asettamalla kello oikealle korkeudelle, kellosta ajan katsominen on helppoa.

Lastenhuone: Lastenhuoneen kello tulee valita yhtä tarkkaan kuin muidenkin huoneiden kellot. Vaikka lastenhuone on useimmiten myös lapsien makuuhuone, niin lastenhuoneeseen saa laittaa kellon fengshui-oppien mukaan. Lastenhuoneen kello valitaan lapsen mieltymyksien ja iän mukaan. Kellon tulisi olla mieluiten seinäkello ja se sijoitetaan sille korkeudelle, josta lasten on sitä helppo katsoa nostamatta liikaa päätään. Jos saman huoneen jakaa monta lasta, yksi kello riittää. Digitaalista kelloa ei suositella lasten huoneisiin.

Kylpyhuone: Vaikka itsestäni ajatus kellosta kylpyhuoneessa tuntuu oudolta, niin olen nähnyt kylpyhuoneita joissa on kello. Kylpyhuoneen kellon tulisi kestää kosteutta ja kylpyhuoneessakin on sama sääntö; ei kelloa itäseinälle.

Työhuone ja Toimisto: Näihin tiloihin sopivat pyöreät ja myös digitaaliset kellot.

Kuva Clker-Free-Vector-Images Pixabaystä

Kellon muoto ja koko

Neliö: Paras muoto kellollesi on neliön mallinen, koska se on vakaa ja symboloi sisäistä rauhaa.

Pyöreä: Pyöreä kello sopii kaikkein parhaiten toimistotiloihin. Pyöreä muoto symboloi voittoa.

Kolmio, kuusikulmainen tai kahdeksankulmainen: Tämän muotoinen kello aiheuttaa perheessäsi erimielisyyksiä ja lisää kiistoja ja konflikteja.

Suuri kello: Liian suuri kello tekee perheestäsi levottoman ja hermostuneen. Suuret kellot eivät sovi pieniin asuntoihin, suurissa kelloissa on tavallisesti voimakkaampi ääni ja tuo ääni voi tehdä sinut sairaaksi ja pelokkaaksi. Suuret kellot vievät huomion ja lapsista tulee tottelemattomia ja vanhemmilla ei ole valtaa. Suuren kellon voi sijoittaa todella suureen huoneeseen, jossa se ei vedä kokonsa vuoksi huomiota muusta huoneessa olevasta.

Kiitos kun jaksoit lukea! Heräsikö sinulle kysymyksiä? kirjoita kysymyksesi kommenttikenttään, niin keskustellaan asiasta.

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää