Falckhouse-fengshui
Fengshui perusteet Fengshui Tehosteet

Fengshui ja viisi elementtiä

Fengshuissa on viisi elementtiä vesi, puu, tuli, maa ja metalli. Kaikki elementit ovat vuorovaikutuksessa toisiinsa ja jokainen erikseen erityisesti niiden baguan sektoreiden alueella. Ymmärtääksesi paremmin miten elementit toimivat sinun tulee ymmärtää elementtien luova ja tuhoava sykli joka hallitsee jokaista elementtiä.

Luova sykli

vesi tuottaa puuta
puu ruokkii tulta
tuli tuottaa maata
maa tuottaa metallia
metalli luo vettä ja kierto jatkuu loputtomasti.

Tuhoava sykli

Tuhoava sykli on aivan yhtä tärkeä kuin luova syklikin. Se kuvaa luonnossa tapahtuvaa lahoamisprosessia.
puu murtaa maan
maa imee itseensä veden
vesi sammuttaa tulen
tuli sulattaa metallin
metalli palaa pilkkomaan puun

Ymmärtämällä nämä kaksi kiertoa osaat soveltaa viittä elementtiä kodin ja työpaikan sisustamisessa ja luoda tasapainon elinympäristöösi siten, että jokainen elementti vastavuoroisesti hyödyttää ja hyödyntää toista jatkuvassa harmoniassa.

Baguassa elementit eivät jakaudu tasan kahdeksaan sektoriin, vaan jotkin elementit esiintyvät kahdessa baguan sektorissa. Maa edustaa lounasta ja koillista, metalli länttä ja luodetta ja puu itää ja kaakkoa. Vain tulella ja vedellä on yksi vaikuttava ilmansuunta. Jokaisella elementillä on myös yksi tai useampi väri. Elementtejä käytetään baguan sektorien vaikutusalueella tehostamaan haluttua vaikutusta. Luovaa ja tuhoavaa sykliä tulee ymmärtää tehosteiden käytössä, esimerkiksi vesi elementin käyttö tulen alueella tuhoaa vaikutuksen ja voi liiallisesti käytettynä aiheuttaa päinvastaisen vaikutuksen. Elementtien vaikutukseen omassa kodissasi vaikuttaa myös oma ja perheenjäseniesi kiinalaisen horoskoopin elementti. Esim. tulen vuonna syntyneillä ei tulisi olla akvaariota asunnossa.

 

Falckhouse-fengshui punainen

Tuli

Tuli on positiivista Yang-energiaa. Tuli voimistuu ja heikkenee jälleen kun on saanut vahvimman voimansa ja tulen pitää antaa myös levätä. Baguassa tulen alue on etelässä ja tulen vuodenaika on kesä. Tulen aluetta voit vahvistaa valoilla, kynttilöillä ja punaisella värillä. Tulen alue vaikuttaa maineeseen ja kunniaan. Luovassa syklissä tuli tuottaa maata, joten maan vuonna syntyneet hyötyvät eniten tulen energiasta ja tulen vuonna syntyneillä ei tulisi olla liikaa vettä kodissaan.

Falckhouse-fengshui savi-esineet

Pienet saviesineet sopivat hyvin kodin rakkaus sekä koulutus-alueille

Maa

Maan elementti sijoittuu bagua-kartassa lounaaseen ja koilliseen. Maan elementin alueilla sisustuksen tulisi olla lämmintä ja rauhoittavaa. Luovassa syklissä maa tuottaa metallia ja voit vahvistaa metalli-alueita maan elementtiin kuuluvilla esineillä Tuhoavassa syklissä taas puu murtaa maata, joten puisia esineitä ei suositella sijoitettavaksi maan alueelle. Maan värejä ovat keltainen ja beige, okra, vaalean ruskea.

Metalli

Metalliesineet ovat erittäin positiivista Yang-energiaa. Bagua-kartassa ilmansuunnat luode ja länsi ovat alueita joihin sijoitetut metalliesineet sopivat hyvin, saaden kiiltävän ja tasaisen pinnan avulla energiat kiertämään tehokkaasti. Metalli-alueiden värit ovat metallinhohtoinen valkoinen ja kulta. Metallielementit sopivat myös vaurausalueelle sillä luovassa syklissä metalli tuottaa vettä, mutta vältä tulielementtejä metallialueella.

Falckhouse-fengshui

Vesi

Virtaavalla vedellä on tärkeä asema fengshuissa. Vesi liittyy bagua-kartassa pohjoiseen eli uranäkymiin. Asunnon pohjoisosa onkin loistava paikka akvaariolle, mutta jos olet syntynyt tulen vuonna, muista ettei kotiisi suositella akvaariota mihinkään huoneeseen. Akvaarion vesimäärä on suuri ja virtaava että se sammuttaa tulen vuonna syntyneen ”tulen”. Vesielementtinä voit yhtä hyvin tauluja tai suihkulähdettä. Vesielementtejä voit sijoittaa myös vaurausalueellesi eli kaakkoon aktivoimaan aluetta. Vesi on kuitenkin voimakas elementti, joten varo aktivoimasta vedellä liikaa. Veden alueelle sopii luovassa syklissä metalli ja vastaavasti tuhoavassa syklissä maa imee itseensä veden. Varo kuitenkin laittamasta makuuhuoneeseen vesielementtejä, koska sillä voi olla tuhoava vaikutus elämääsi.

Falckhouse-fengshui

Puu

Puu edustaa puita ja kasveja. Puun värejä ovat vihreä ja ruskea. Baguassa puu yhdistetään kahteen alueeseen joita ovat vauraus ja menestys (kaakko) ja perhe ja terveys (itä).Hyvin voivat kasvit ja kukat kaakossa ja idässä voivat edistää perheesi hyvinvointia ja vaurautta. Mikäli olet syntynyt puun vuonna, sinulla on mahdollisuus hyödyntää puun elementtejä erityisen tehokkaasti. Myös vesielementit sopivat puun alueelle, sillä vesi ruokkii puuta luovassa syklissä ja metallielementtejä tulisi välttää puun alueella, sillä metalli pilkkoo puun.

 

Artikkelissani mainitsin moneen otteeseen kiinalaisen horoskooppimerkin elementin. Kaikki vaikuttaa aina kaikkeen ja oman ja perheenjäsenten kiinalaisen horoskoopin elementit olisi syytä selvittää ettei vahingossakaan aiheuttaisi rakkailleen vahinkoa omilla ratkaisuillaan omaa päämäärää tavoitellessaan. Kiinalaisen horoskooppimerkin voit selvittää helposti Astron sivuilta. Jos haluat tietää enemmän miten oma merkkisi muodostuu niin käy sivulla Wikipedia

Seuraavassa artikkelissa tulen kertomaan enemmän siitä mitä tarkoittavat Ying ja Yang ja se on tältä erää viimeinen tärkeisiin perusteisiin kuuluva artikkeli. Myöhemmin tulen toki kertomaan lisääkin ihan perusasioista. Seuraavaksi mennään itse asiaan, eli miten eri huoneiden sisustus ja ilmansuunnat vaikuttavat erilaisiin tavoitteisiin eritavalla ja miten voit tavoitella tasapainoa omassa ja perheesi elämässä. Fengshui lupaa mainetta ja kunniaa, rikkautta ja rakkautta. Mutta matkalla tavoitteisiin on myös selvitettävä itselleen: mitä tarkoittavat rikkaus ja rakkaus, maine ja kunnia juuri sinulle. Ja mitä oikeasti haluat.

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää