Fengshui perusteet Fengshui Tehosteet

Fengshui: Yin ja Yang

 

falckhouse ying yang

Yin ja yang symboli on Taolainen taiji, joka kuvastaa tasapainoa. Taiji symbolin tumma alue kuvastaa yiniä ja valkoinen puolestaan yangia, ympyrän kehä edustaa koko olemassaolon kokonaisuutta. Vastaisilla puolilla olevat pienet pisteet kuvaavat sitä ettei mikään ole täysin yingiä tai yangia ja kumpikin puoli tarvitsee myös toista energiaa. Yinin ja yangin kierto on loputon ja tasapainoinen.

Yin liittyy maaelementtiin ja on feminiininen, Sen ominaisuuksia ovat mm. maa, pehmeys, äiti, tytär, talvi, kylmyys, pimeys, hiljaisuus, negatiivisuus ja vesi, alapuoli, surullinen, vanha.

Yang puolestaan edustaa taivasta, maskuliinisuutta, äärettömyyttä ja on luonteeltaan lämmin, valoisa, kirkas, isä, poika, tulinen, positiivinen, kuiva, liikkuva ja eloisa, yläpuoli, vihainen, nuori ja niin edelleen.

Kaikkialla voimme nähdä yin ja yangin vuorovaikutuksen. Sen voi nähdä luovassa ja tuhoavassa syklissä, sen voi nähdä kun pilvi (yin) peittää auringon (yang), sen voi nähdä miten valo (yang) osuu esineeseen tehden varjon (yin). Talvi vaihtuu kesään ja päivä yöhön aina uudestaan ja uudestaan. Sitä tarkoittaa yinin ja yangin tasapainoinen loputon kierto ja kumpaakaan ei ole ilman toista.

Esimerkkejä:

  • Makuuhuone: Makuuhuoneeseen vetäydymme levolle päivän jälkeen ja siksi makuuhuoneen tulee olla rauhallinen ja pehmeä. (yin) Televisio, tietokone ja puhelin kuuluvat yangiin eivätkä kuulu makuuhuoneeseen.
  • Keittiö: Keittiö on yang-aluetta. Keittiössä laitetaan ruokaa ja usein syömme yhdessä koko perheen kanssa. Keittiön tulee olla valoisa lisäksi keittiöön on sijoitettu isoja kodinkoneita kuten liesi ja jääkaappi jotka tehostavat yangin vaikutusta.
  • Eteinen: Eteinen on varmaan huoneista selvin, se kuuluu yiniin ja sen on oltava siisti ja mahdollisimman selkeä, jotta yin pääsee virtaamaan koko kotiisi esteittä.
  • Koti on yin ja toimisto yang.

Mitä mieltä olit tästä artikkelista? Kommentoi, niin keskustellaan lisää.

Joko olet piirtänyt tai hankkinut kodistasi pohjapiirroksen ja tutkinut mitkä ilmansuunnat vastaavat mitäkin aluetta kodissasi. Bagua karttaan ja ohjeisiin pohjapiirroksen tekemiseen löydät täältä. Fengshuin harjoittamiseen et tosiaankaan tarvitse mitään muuta kuin pohjapiirroksen ja kompassin ja nekin ovat vain apunasi hahmottaessasi kokonaisuutta.

Voit ottaa myös yhteyttä yksityisesti ja autan sinua ilmaiseksi pienissä ongelmissa.

 

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää