Isä on vahvaa yang energiaa
Fengshui perusteet Keittiö Makuuhuone Vinkkejä ja lyhyitä neuvoja.

Onnea Isälle

Isän turva on lapsen tarpeista voimakkain.
– Sigmund Freud

Isä on Yang energiaa

Isä tuo perheeseen vahvaa yang energiaa. Monet isät kantavat vastuuta perheen hyvinvoinnista ja fengshuin avulla voimme vahvistaa tätä isän tehtävää perheen hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Fengshuissa onkin muutama perheen isää koskevia sääntöjä, joilla tuetaan juuri perheen isää ja luodaan tasapainoa perheen dynamiikkaan.

  • Baguassa isän paikka on luode.
  • Luoteen merkkinä on kolme yhtenäistä viivaa, jotka tarkoittavat hyvin voimakasta yang-energiaa.
  • Kiinalainen nimi qlan tarkoittaa taivasta.
  • Isän elementti on metalli ja väri on valkoinen.

Henkilökohtainen kua-numero

Laske isän henkilökohtainen kua-numero tästä.

Kua numeron avulla selvität helposti isän suotuisammat ilmansuunnat ja osaat fengshuin avulla tukea perheen isää omassa tärkeässä tehtävässään sinun perheessäsi. Isän suotuisin paikka ruokapöydän ääressä, makuuhuoneessa ja jopa olohuoneessa määräytyy henkilökohtaisen kua-numeron perusteella lasketun ilmansuunnan mukaisesti. Samoin määräytyvät epäsuotuisat ilmansuunnat, joita isän tulee välttää kaikin tavoin. Mikäli kodissa ei ole mahdollista käyttää kua-numeroa jossain asiassa niin käytä silloin isän ilmansuuntana luodetta.

Keittiö

Uuteen kotiin muuttaessamme emme useinkaan voi vaikuttaa siihen missä ilmansuunnassa keittiö sijaitsee. Fengshuissa on kuitenkin kaksi ilmansuuntaa, joissa keittiön ei tulisi sijaita; lounas ja luode. Keittiö lounaassa on epäsuotuisa perheen äidille ja luoteessa se voi vahingoittaa perheen isää ja polttaa koko perheen onnea. Keittiön kodin luoteisosassa tarkoittaa ”tulta taivaan portilla”, myöskään hellaa ei saisi koskaan sijoittaa luoteissektorille. Jos keittiösi nyt kuitenkin sijaitsee luoteessa tai vielä pahempaa hellasi on suoraan luoteeseen ja sinulla ei ole mahdollisuutta muuttaa tilannetta, on olemassa muutama ratkaisu tilanteen tasapainottamiseksi mm. metalli-elementtiin kuuluvat esineet, mutta tärkeintä keittiössä on keskittyä tulen ja veden tasapainoon. Keittiö sijaitseminen epäsuotuisalla alueella voi myös olla hyvä asia, sillä sijainti voi vähentää kodin negatiivista energiaa. Perheen isän paikka ruokapöydässä on kasvot luoteeseen päin tai vielä mieluiten oman henkilökohtaisen gua-numeron mukaiseen suuntaan.

Makuuhuone

Kunnon yöunet ovat tarpeelliset perheen isälle. Kodin vanhempien makuuhuoneen tulisi olla kodin rauhallisin paikka, jossa perheen isä saa levättyä kunnolla ja kerätä voimia.  Makuuhuoneen värit ja sisustus tulee olla rauhalliset ja tasapainoiset hyvän unen varmistamiseksi. Makuuhuoneeseen ei suositella sijoitettavaksi pysyvästi mitään elektroniikkaa eikä vesielementtiä, ei edes sinistä väriä, myöskään eläviä viherkasveja tai kukkia ei suositella makuuhuoneeseen. Sänkyä valitessa panosta laatuun hankkimalla vuoteeseen kunnollinen patja ja tukeva pääpuolen pääty. Jos vuoteessa ei ole valmiina päätyä esim. runkopatjat, niin sellainen tulee hankkia joko ostamalla tai valmistamalla itse. Meille sängynpääty tehtiin vanhasta ovesta ja pultattiin se kiinni runkopatjan runkoon neljällä pultilla. Aseta sänky siten ettei nukkuja ole suoraan kattolampun alla.

Perheen isän suotuisin nukkumissuunta löytyy laskemalla isän kua-numero. Kua numeron voit laskea täältä. Fengshuissa sängyn paikka on aika lailla rajattu oven ja ikkunan suhteen, eikä aina ole mahdollista asettaa sänkyä siten että isän pääpuoli olisi hänen kua-numeroa vastaavaan ilmansuuntaan päin eikä luoteeseen päin, vahvista silloin makuuhuoneen metallielementtiä, muista pitää makuuhuone siistinä ja vapaana alueena turhasta roinasta jotta energiat pääsevät kiertämään vapaasti myös tässä huoneessa.

Tue isä energiaa kodissasi muutamalla pikku vinkillä:

  • Poista kaikki sotku makuuhuoneestasi ja eteisestäsi. Muista paikka kaikelle.
  • Varmista että chi-energia kiertää makuuhuoneessasi estettä, myös sängyn alta.
  • Isä on Yang energiaa ja isän elementti on metalli; aseta metalliesineitä olohuoneeseen
  • Lisää kuvia tärkeistä/suurista mieshenkilöistä huoneeseen jossa isä viihtyy parhaiten. Kuvia henkilöstä joka on isälle tärkeä tai toimii esikuvana hänelle. Esimerkiksi Buddha, Jeesus, jokin aikamme neroista jne.

Isä fengshui-Falckhouse

Vähän isänpäivän historiaa

Yhdysvalloissa 1900-luvun alussa tapahtui Länsi-Virginiassa kaivosonnettomuus, joka vaati 210 miehen hengen. Crace Golden halusi muistaa uhreja järjestämällä uhrien muistoa. Tästä muistotilaisuudesta ei kuitenkaan tullut virallisempaa juhlapäivää, vaan muutama vuotta myöhemmin Sonora Dobbia halusi juhlistaa omaa isäänsä vastapainona äitienpäivälle. (Äitienpäivää on juhlittu Yhdysvalloissa vuodesta 1905 lähtien) Isänpäivästä tuli kuitenkin virallinen juhlapäivä Yhdysvalloissa vasta vuonna 1972 presidentti Richard Nixonin allekirjoitettua isänpäivän juhlistamista koskevan lain. Suomeen isänpäivä rantautui jo 1949, kun Pohjoismaiset kauppiaat miettivät sopivaa myynnin nostamista ennen joulumyyntiä. Isänpäivä olikin epävirallinen juhla Suomessa vuoteen 1987 asti, vaikka yliopiston almanakkaan isänpäivä on merkitty ensimmäisen kerran 1970-luvun alussa, merkintä poistettiin, koska yliopisto ei ollut vahvistanut merkintää. Isänpäivän virallistamisvuodesta meni vielä yli 20 vuotta ennen kuin isänpäivästä tuli virallinen liputuspäivä vuonna 2019. Lähde: www.mtvuutiset.fi

 

 

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää