Fengshui kristallit
Fengshui perusteet

Fengshui ja kristallit

Kristallit ovat tehokas keino saada huoneen energiavirrat liikkeelle. Kristalleja ripustetaan ikkunaan, oven yläpuolelle tai kattoon jonkin ongelmakohdan, esim. nurkkaukseen jossa on vaikeuksia saada virtaukset liikkumaan, yläpuolelle.

Mitä on kristalli?

Kristalli-sana tulee kreikankielestä ”krystallos”, joka tarkoittaa kirkasta. Kristalli on muotoon hiottu lasi joka sisältää lyijyoksidia. Lyijyoksidi saa kristallin taittamaan valoa kauniisti eri väreissä. kristallilasin lyijypitoisuus määrittelee miten voimakkaasti värit heijastuvat lasista. Kristallilasi on myös pehmeämpää kuin tavallinen lasi. Hyvälaatuisen kristallin lyijypitoisuus on yli 24% ja tarkkaan hiottu muotoonsa.

Erilaisia kristalleja

Kristalleja on markkinoilla pääsääntöisesti kolme erilaista, kuuluisimmat Swarovskin kristalli ja Preciosa kristallit. Kristalleja valmistavat myös monet muut lasitehtaat. Swarovkin ja Preciosan kristalli on kaikkein hyvälaatuisinta korkean lyijypitoisuuden ja tarkan, tasaisen hiontalaadun ansiosta. Sitten on vielä muut kristallit, mm. vuorikristalli, ruusukvartsi ja ametisti ym, joita käytetään paljon erilaisissa energiahoitomuodoissa ja niistä valmistetaan erilaisia esineitä. Tämä artikkeli kertoo kuitenkin vain lasikristalleista.

fengshui ja kristallit

Kristallit ja fengshui

Fengshui perustuu on chi-virtaukseen. Kristallit auttavat chin virtausta ja vahvistavat sitä. Kristallit ovat yang-energiaa ja niiden elementti on maa. Fengshuissa kristalleja asetetaan roikkumaan ikkunaan, ulkoa tuleva auringonvalo saa kristallin loistamaan eri spektrin väreissä ja tuo huoneeseen yang- energiaa. Kristalleja on monen värisiä, mutta paras ehdottomasti on kirkas kristalli, siitä auringon säteet pääsevät parhaiten esiin luodessaan huoneeseen tasapainoa. Perinteisesti kristallit ripustetaan roikkumaan punaisessa nauhassa, mutta nauhan värinä voi hyvin käyttää myös alueen omaa väriä esimerkiksi länsi-ikkunaan sopii valkoinen nauha.

Käytä kristallia sellaisessa ikkunassa, jonka tilan energiaa haluat voimistaa tai tilaa jossa oleskelet paljon ja päivänvalo pääsee esteettömästi sisään. Mutta haluaisin vielä muistuttaa fengshui ei tarvitse mitään erityisiä esineitä toimiakseen. Kristallit ovat vain apukeino.

Kristallien puhdistus

Poista kristallin huonot energiat heti ostamisen jälkeen pitämällä sitä juoksevan kylmän veden alla, jos kristallisi on likaantunut voit käyttää lian puhdistamiseen erittäin laimeaa astianpesuainetta puhdistamiseen, älä kuitenkaan hankaa millään sienellä äläkä raaputa, sillä kristalli on pehmeää lasia ja naarmuuntuu herkästi. Pidä huoli että huuhtelet kristallin oikein hyvin, ettei siihen jää pesuainejäämiä estämään kristallin tehoa. Jos kristallisissasi ei ole likatahroja, pelkkä puhdistus juokseva veden alla riittää. Myöhemmin kristallit voidaan puhdistaa esimerkiksi kerran kuukaudessa upottamalla ne raikkaaseen veteen. Jos kristallisi tulee likaiseksi tai saa huonoja energioita (esimerkiksi tilassa käydään kova riita) puhdista kristalli välittömästi kun huonot energiat ovat poistuneet. (tuuletus riidan jälkeen) Lisää energiapuhdistuksesta voit lukea täältä

Mille alueelle kristallit erityisesti sopivat?

Kristallit sopivat lähes jokaiseen baguan osa-alueelle, minkä energiaa haluat vahvistaa yang-energialla, mutta erityisesti ne sopivat seuraaville alueille:

  • Rakkaus-ja avioliitto: Kotisi lounaisnurkkaus (Bagua) voi edistää rakkaussuhdettasi.
  • Lapset: Sijoittamalla kristallin lastenhuoneen länsi-alueelle tuet lastasi sillä maa synnyttää metallia luovassa syklissä.
  • Koulutus ja tieto: Kotisi koillisnurkka, kristallit tuovat tälle alueelle positiivista energiaa.
  • Maine: Ripusta kristalli roikkumaan punaisessa nauhassa kotisi eteläikkunaan.

fengshui ja kristallit

Kristallin ripustaminen

Kristallit ripustetaan keskelle ikkunaruutua lyhyehköstä nauhasta tai langasta, joka on kiinnitetty siististi karmiin, älä kuitenkaan ripusta kristallia niin että se koskettaa ikkunalasia. Kristalleja ripustettaessa kannattaa olla tarkka, kristallin tuoma valo ja värit eri spektreissä ovat kauniita ja kristallien hankkiminen lähteä helposti ns. lapasesta, kun haluaa tuoda lisää ja lisää kauneutta elämään, liian paljon kristalleja samassa tilassa tuo huoneeseen haitallista energiaa ja sen korjaaminen onnistuu vain poistamalla liiat kristallit. (Yin energian lisääminen on huono idea) Pieniin huoneisiin 20mm pallo on sopiva ja keskikokoisiin tiloihin riittää 30mm. 50mm ja sitä suuremmat kristallit vaativat jo suuremman avonaisen tilan.

Ripustaessasi kristallia ensimmäisen kerran ikkunaan ajattele ja visualisoi kristallin käyttötarkoitusta ja tee samoin jokaisen puhdistuskerran jälkeen. Jos muutat kristallin paikkaa, niin puhdista se ennen uudelleen ripustusta ja visualisoi kristallin uusi käyttötarkoitus.

Tulen kirjoittamaan artikkelin luonnonkristalleista myöhemmin.

Verkkokaupasta voit ostaa itsellesi 30mm kristallipallon.

mainos cdon
Kaupallinen yhteistyö