Makuuhuone -fengshui
Makuuhuone

Makuuhuone

Makuuhuoneen tulee olla rauhallinen ja turvallinen. Olisi hyvä jos makuuhuoneen oven saisi suljettua yöksi. Tosin jos perheessä on pieniä lapsia, tämä on ehkä mahdotonta; lapsen itkua yöllä ei mahdollisesti kuule suljettujen ovien läpi. Oviaukkoon voi tällöin laittaa oviverhon korvaamaan ovea.
Myös sängyn paikka on tärkeä. Sängyn pääty ei saa olla samalla seinällä kuin ovi, ei myöskään ikkunaseinällä, jalat eivät saa osoittaa suoraan kohti ovea. Toisin sanoen vuoteessa nukkuvan pitää hallita huonetta ja nähdä, kuka astuu huoneeseen. Vaikka ovesta ei uhkaisikaan mikään vaara, alitajuntamme toimii eikä olo ole täysin levollinen, jos huone ei ole hallinnassamme.
Makuuhuoneeseen ei suositella viherkasveja jotka kilpailevat kanssamme samasta hapesta. Päivisin kukat tuottavat happea, mutta öisin ne kättävät samaa happea meidän kanssamme. Tosin kasvien hapenkäyttö on vähäistä, jos kodissasi on allergisia henkilöitä, kasvien sijoittamista makuuhuoneeseen tulee ehdottomasti välttää. Myöskään televisiota ja tietokonetta ei suositella pidettäväksi makuuhuoneessa. Jos sinulla on televisio makuuhuoneessa, etkä halua luopua tavasta katsoa tv:tä sängyssä makoillen niin ruudun voi toki peittää yöksi, sillä kuvaruudusta heijastuvat nukkujat ovat feng shuin oppien mukaan pahasta. Peili suositellaan sijoitettavaksi siten ettei siitä heijastu nukkuvat eikä ole suoraan vastapäätä ikkunaa tai ovea. Jos muuta paikkaa ei ole peilin voi sijoittaa kaapinoven sisäpuolelle.
Makuuhuoneen sisutuksen tulee olla levollista ja värien rauhoittavia, suositeltavia värejä ovat punaisen eri sävyt.

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää