Miten oppia visualisoimaan?
Fengshui perusteet

Miten oppia visualisoimaan? Visualisointi on tärkeä osa fengshui parannusten teoissa

Miten oppia visualisoimaan? Visualisointi on tärkeä osa fengshui parannusten teoissa, itseasiassa se on tärkeä melkein missä tahansa asiassa ja sitä käytetään monilla eri alueilla, kuten tieteissä. Tässä artikkelissa kerron enemmän näkemisen avulla, mielikuvissa tehtävästä visualisoinnista. Mutta myös muilla aisteilla voi visualisoida, voit visualisoinnin kautta tuntea erilaisia aistimuksia, voit tuntea pintoja, kuulla erilaisia ääniä, sanoja, jopa neuvoja omassa mielessäsi, ilman että sinun täytyy olla huolissaan mielenterveydestäsi sekä haistaa ja maistaa. Tieteet käyttävät visualisoimisen apuna muun muassa erilaisia kaavoja ja tilastoja, piirroksia jne.. Kerron sinulle miten voit harjoittaa mielikuva visualisointia, jota tarvitset tehdessäsi fengshui parannuksia. Esimerkiksi huonekaluja siirtäessämme kuvittelemme ensin vaikkapa lipaston toiseen paikkaan, mittailemme lipastoa ja uutta tilaa, jotta mahtuuko se ja kuvittelemme mielessämme miltä lipasto näyttäisi juuri tässä uudessa paikassa. Wikipedia sanoo visualisoinnista seuraavaa: Visualisointi: voidaan määritellä yleisemmin tarkoittamaan mitä tahansa tiedon esittämistä ihmisen omaa ymmärrystä tukemaan muotoon.

Fengshuissa visualisointia tehdään aina parannuksia tehdessä. Visualisointia tehdään kuvittelemaan mielikuvina jokin toivottu asia jo tapahtuneeksi. Kuvittelemme siis jo tapahtuneen parannuksen valmiina, emme sitä miten tämä asia tehdään.

Lähes jokainen osaa luoda mielikuvan eli visualisoida normaaleja arjessa esiintyviä asioita kohtaan, mutta tulevaisuuden visioissa (tulevaisuuden muistoissa) on joskus hieman ongelmia hahmottaa asiaa täysin. Meidän voi olla joskus vaikea ymmärtää asiaa, jota emme ole koskaan kokeneet tai nähneet, mutta visualisoinnin taidonkin voi oppia ja vieläpä hyvin helposti. Minäkin opin sen, vaikka olen aina pitänyt itseäni mielikuvituksettomana ihmisenä, nyt on sekin mielikuva itsestäni heitetty roskakoriin.

Aloitetaanpa sitten!

Katso alla olevaa kuvaa hetken, paina mieleesi niin paljon yksityiskohtia kuin huomioit. Sulje silmäsi ja kuvittele mielessäsi tämä kuva ja kaikki ne yksityiskohdat. Muistele tarkkaan kaikkia yksityiskohtia ja avaa silmäsi kun olet valmis. Voit käyttää tähän harjoitukseen aikaa niin kauan kuin tunnet tarvitsevasi. Avattuasi silmät vertaa luomaasi mielikuvaa ja tätä kuvaa, oliko mielessäsi ollut kuva samanlainen? Voit toistaa tämän kuvan katselun ja silmät kiinni kuvittelun vaihetta kunnes mielikuvassasi silmät kiinni, näet selvästi tämän kuvan.

Miten oppia visualisoimaan?

Jatketaan! Otetaan seuraavaksi kuva jossa on enemmän yksityiskohtia. Katso taas kuvaa ja paina mieleesi yksityiskohtia kuvassa. Voit käyttää tähän aikaa niin kuinka paljon tunnet tarvitsevasi. Sulje sitten silmäsi ja kuvittele mielessäsi kuva yksityiskohtineen. Voit taas toistaa näitä kahta vaihetta, kunnes onnistuit luomaan suljettujen silmiesi eteen (omaan mieleesi) saman kuvan joka on tässä alla.

Miten oppia visualisoimaan?

 

Nyt osaat jo visualisoida jonkin verran. Seuraavaksi harjoittelemme muistojen visualisointia.

Mieti jokin hetki eilisestä päivästäsi, vain yksi pieni hetki jolloin sinulla oli hyvä olla ja sulje sitten taas silmäsi ja muistele tätä ihanaa hetkeä. Muistele tarkasti yksityiskohtia; mitä sinulla on päälläsi, millainen ilma on, oletko sisällä tai ulkona, missä tarkalleen olet, onko seurassasi muita ja niin edelleen. Koska tämä on ensimmäinen muistojen visualisointi harjoitus, niin voit käyttää tähän taas aikaa niin paljon kuin haluat. Voit harjoitella myös toisilla eilispäivän muistolla ja huomaat että kerta kerralta on helpompaa muistaa yhä enemmän yksityiskohtia.

Miten oppia visualisoimaan?

Seuraavaksi etsimme taas muiston mutta kauempaa menneisyydestä. Valitse muisto viime vuodelta. Valitse sellainen muisto jossa sinulla oli hyvä olla ja teit jotain itsellesi ihanaa asiaa. Sulje taas silmäsi ja muistele tätä muistoa mahdollisimman tarkasti. Voit muistella tämän jälkeen muitakin ihania ja sinulle tärkeitä muistoja. Rentoudu ja käytä tähän ihanien muistojen visualisointiin niin paljon aikaa kuin haluat. Sinulla ei ole mikään kiire oppia tätä taitoa.

Miten oppia visualisoimaan?

Tämän jälkeen alamme visualisoimaan tulevaisuutta eli luomme tulevaisuuden muiston.

Sinulla on varmastikin jokin suunnitelma, mitä aiot tehdä huomenna. Menetkö töihin? Käytkö kaupassa? Voit esimerkiksi visualisoida kaupassa kassalla olemisen. Missä kaupassa olet, miten kuljet kassalle, ostoksien purkaminen tiskille, mitä tuotteita sinulla on, miten kassahenkilö vetää ostoksesi kassakoneen kautta ja voit kuulla sen piippauksen, joka vahvistaa tavaran tulleen lasketuksi, miten maksat ostoksesi, miten pakkaat ne ja millainen ostoskassi sinulla on, saatko kassin myyjältä jne… Vaihtoehtoja tulevaisuuden tutuille tapahtumille on paljon, valitse ensin mahdollisimman tuttu tapahtuma ja kuvittele eli visualisoi se mahdollisimman tarkasti. Myös tätä vaihetta voit harjoitella monella erilaisella tutulla tapahtumalla, jota teet seuraavien päivien aikana. Valitse kuitenkin iloisia, sinua miellyttäviä tekemisiä. Niitä on paljon miellyttävämpi visualisoida. Jos sinulla on edessä jokin pelottava ja stressaava tapahtuma, visualisoi tämän tapahtuman lopputulos sinun mieleiseksesi. Yritä miettiä mahdollisimman monta hyvää asiaa, joita seuraa tästä tapahtumasta ja visualisoi nämä hyvät asiat jo tapahtuneeksi. Luo itsellesi hyvä tulevaisuuden muisto. Tiedän että tämä vaikean asian muuttaminen mielikuvissa (visualisointi) hyväksi on vaikeaa ja voi tuntua turhalta, mutta hyvän, ihanan, miellyttävän lopputuloksen visualisointi voi lieventää stressiä ja saada olosi rentoutuneemmaksi tämän tapahtuman suhteen.

Miten oppia visualisoimaan?

Vaikeutetaanpa hieman taas ja siirrytään tulevaan tapahtumaan joka ei ole niin tuttu, mutta jonka osaat kuvitella hyvin. Luodaan siis tulevaisuuden muistoja ja tehdään haaveista totta visualisoinnin avulla.

Oletko joskus haaveillut jostain mitä voisit tehdä sitten aikuisena, sitten kun lapset ovat lentäneet pesästä, sitten kun olet eläkkeellä, sitten kun..? Lue tämä teksti taas kokonaan ja valitse joku tulevaisuuden suunnitelmasi, luo muisto, jotain mitä mitä et ole vielä ikinä tehnyt ja haluat tehdä sitten kun… Sulje silmäsi ja hengitä syvään muutaman kerran ja rentoudu, keskity hengittämiseen muutaman hengenvedon verran. Ala visualisoimaan tapahtumaa mahdollisimman tarkasti. Matkustatko jonnekin, minne? millaista siellä on? missä asut matkasi aikana? mitä haluat tehdä? Visualisoi tapahtumaa erittäin tarkasti ja yksityiskohtaisesti, yritä aistia myös tunteita, onko sinulla lämmin? Haluatko maistaa jotain ruokaa? miltä kuvittelet sen maistuvan? Lähdetkö rannalle? Miltä tuntuu työntää jalat lämpimään hiekkaan?

Jälleen kerran voit visualisoida tulevaisuuden muistoksi muitakin kuin vain yhden tulevaisuuden muiston, valitse miellyttäviä tulevaisuuden muistoja, sellaisia jotka saavat sinut onnelliseksi. Visualisoi jokainen tapahtuma niin tarkasti ja yksityiskohtaisesti kuin pystyt. Visualisoinnin avulla voidaan luoda tulevaisuuden muisto tutuksi ja turvalliseksi ja helpommin saavutettavaksi. Tiedän että osaat!

Miten oppia visualisoimaan

Nyt osaat visualisoida tulevaisuutta tarkasti tutuilla ja vähemmän tutuilla asioilla.

Miten sitten voit käyttää visualisointia fengshui parannuksia tehdessä?

Visualisointi on tärkeä osa fengshui parannusten teoissa. Kirjoitin esimerkiksi Fengshui ja Kristallit -artikkelissani siitä kun ripustat kristallin ikkunaan sinun tulee kuvitella mielessäsi haluttu parannuksen teho. Ja taas esimerkki; haluatko vahvistaa kristallien avulla onnellisuutta avioliitossasi, tuota ehkä tuota kaikkein tärkeintä aluetta baguassa. Ripustaessasi kristallia makuuhuoneen ikkunaan visualisoi samalla miten onnellisuus lisääntyy avioliitossasi, Miltä tämä onnellisuus tuntuu? Mitä se tuo mukanaan? Ole jälleen kerran mahdollisimman yksityiskohtainen visualisoinnissa, jotta saavuttaisit halutun tehon. Joka kerta kun teet joitain fengshui parannuksia, sinun tulee visualisoi yksityiskohtaisesti tämän parannuksen vaikutus ja haluttu lopputulos. Visualisointi auttaa sinua saavuttamaan haluttu lopputulos helpommin ja nopeammin.

Samalla tavoin voidaan visualisoida myös täysin ennalta tuntemattomia asioita. Tehdä asiat tutuiksi itselle ja toteuttaa ne manifestoinnin avulla. Manifestointi tarkoittaa tietoista luomista. Manifestoinnista tulen kirjoittamaan myöhemmin lisää..

Laitan vielä tähän loppuun YouTube videon. Videon on tehnyt Weera Elina Vaikka tämän kohderyhmänä on ensisijaisesti lapset, niin tämä on rentoutumis-meditaatio. Rentoudu ja keskity sanoihin ja luo visio siitä mitä sanotaan.