Sweet Home 3D
Fengshui perusteet

Sweet Home- Piirrä kotisi 3D pohjapiirros

Löysin internetin syövereistä mahtavan ohjelman. Tällä ohjelmalla saat kotisi pohjapiirroksesta 3D-mallineen ja voit suunnitella kotisi sisustusta jo ennen huonekalujen siirtämistä. Sinun on myös helpompi ymmärtää chin virtaukset ja ongelmakohdat. 3D pohjapiirrokseen saat myös ilmansuunnat merkittyä kohdistamalla ohjelmassa oleva kompassi oikeaan suuntaan. Ohjelma ohjeet löytyvät suomenkielisenä, kunhan on asentanut kielipaketin.

Ohje kopioitu ilmaisohjelmat sivulta!!!

Pohjapiirroksen tekemiseen tarvitset paperia, kynän ja mittanauhan, mielellään raksamitta. Laseretäisyysmitalla pinta-alojen mittailu on helppoa, mutta mittanauhalla pärjää.

  1. Mittaa huoneen seinät ja ota mitat ylös. Kirjaa ylös myös ovien ja ikkunoiden etäisyydet, niin voit sijoittaa kohteet paikalleen myöhemmin. Mittaa myös huoneen korkeus.
  2. Monien pohjapiirrosten mittasuhde on 1:100. Silloin senttimetri paperilla vastaa yhtä metriä tilassa. Tätä suhdetta käyttämällä pohjapiirros on helppo laatia.
  3. Piirrä ensimmäinen huone paperille. Tee ensin luonnos ja piirrä se puhtaaksi, kun olet varmistanut, että mitat ovat oikeassa suhteessa.
  4. Toimi samoin asunnon muiden tilojen kanssa. Merkitse putket, wc-istuimet, ammeet ja muut kiinteät elementit.
  5. Varmista, että kaikki mitat on kirjoitettu ylös.
  6. Ota valmiista pohjapiirroksesta valokuva esimerkiksi älypuhelimella. Kuvan voi tuoda Sweet Home 3D -ohjelmaan, ja voi ryhtyä laatimaan sisustusta kuvan päälle. 

https://www.ilmaisohjelmat.fi/sweet-home-3d

 Lataa ohjelma

http://www.sweethome3d.com/download.jsp

Ohjelma on oletuksena englanninkielisenä Suomen kielen tuki ladattava erikseen  Lataa kielipaketti samaan kansioon kuin ohjelmakin ja asenna se.

Kotisivu

http://www.sweethome3d.com/

Yrittää oletuksena asennuksen yhteydessä asentaa roskaa tietokoneelle, muista ottaa rasti pois asennuksessa!

 

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää